Följande hittade jag på http://www.coop.se/ för ett tag sen. Har inte hittat något "sparfunktion" på deras sida så därför blev det problem att hitta receptet igen. Först hade jag glömt att det var just på Coops sida som jag hittat och dessutom hade jag glömt namnet så det var bara att söka på "fisk" på flera olika sidor och bläddra...
Panerade fiskfiléer
2 portioner
300 g tunna fiskfiléer, tex sej eller hoki
1 dl vetemjöl
1 ägg
50 g parmesanost, riven
0,5 dl solrosfrön, hackade
0,5 dl havregryn
0,5 kruka basilika, grovhackad
0,5 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller olja
Tina fisken om den är fryst. Dela den i decimeterlånga bitar. Vänd runt fiskbitarna i mjöl. Vänd dem därefter i uppvispat ägg. Blanda ost, solroskärnor, havregryn, basilika, salt och peppar.
Vänd fisken i blandningen. Stek i smör eller olja på medelhög värme, ett par minuter på varje sida. Servera gärna med stekta grönsaker och ris eller ugnsbakade tomater och potatis.
Vänd fisken i blandningen. Stek i smör eller olja på medelhög värme, ett par minuter på varje sida. Servera gärna med stekta grönsaker och ris eller ugnsbakade tomater och potatis.
Jag valde torsk som jag redan hade i frysen. Även torsk (godkänd för att bli uppfiskad, dock är jag egentligen tveksam) finns i portionsförpackning vilket jag tycker är mer praktiskt än de gamla vanliga rektangulära kartongförpackningarna. Jag halverade varje portionsbit.
När jag kom till affären så fanns det ingen färsk basilika. Min Ica-butik är lite av en snobbutik så där brukar minsann finnas färska varor , men det var i söndags så kanske hade många haft italiensk afton under helgen... Jag köpte en liten förpackning fryst.
Jag är inte nåt fan av ris till fisk. Jag var sugen på pressad potatis. Men vad har man till?? Smögensås är min favoritfisksås, men det kändes inte som det passade till basilika- och parmesanpanerad fisk. Jag valde Kryddbearnaise från Blå band.
Fisken var god. Torsken var väldigt mör (kan man säga det om fisk) och precis lagom stekt. Jag är ovan och tycker det är svårt att hitta rätt temperatur när jag steker. Jag borde nog ha stekt på lite lägre värme. Paneringen var också god, men lite brunare än på bilden på Coops hemsida. Jag ska ganska snart göra om denna fisk och då pröva med färsk basilika eftersom den frysta gav ganska klen smak.
Ungefärlig portionskostnad: 27 kr/portion, varierar beronde på val av fisksort
Ungefärligt energiinnehåll: 750 kcal/portion inkl potatis, sås och tomat
Ungefärlig tidsåtgång: 40 min inkl skalandet och kokandet av potatis (skar i småbitar så det gick fort att koka dem)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar