Avocadosoppa med spenat
4 portioner
1 schalottenlök
1 msk olivolja
1 påse färsk spenat, 80 g
3 msk koncentrerad kycklingfond
1 liter vatten
3 mogna avocador
2 msk pressad citron
ca 1 krm salt
1. Hacka löken fint. Fräs den mjuk i olivoljan. Hacka och tillsätt spenaten.
2. Tillsätt kycklingfond och vatten och koka i 10 min.
2. Tillsätt kycklingfond och vatten och koka i 10 min.
3. Klyv och kärna ur avocadorna och tillsätt avocadoköttet i soppan inför serveringen.
4. Mixa soppan slät och smaka av den med citron och salt. Servera soppan varm och nylagad eller bjud den kyld.
Ungefärlig portionskostnad: ca 13 kr (avocador kan variera mkt i pris).
Ungefärligt energiinnehåll/portion: ca 370 inkl ett kokt ägg.
Ungefärlig tidsåtgång: max 20 min.
Jag valde att göra två portioner. Jag använde då två små avocador. Jag ville ha soppan helt vegetarisk så jag använde grönsaksfond istället för kycklingfond. Jag hade fryst spenat i frysen så jag tog den. Säkert blir det bättre med färsk, men det funkar bra med fryst. För att få soppan lite matig så la jag ett halverat kokt ägg i, med association till nässelsoppan!
Soppan var väldigt lättlagad och blev mycket god. Spenat- och avocadosmaken var ungefär lika framträdande. Nu har jag en portion i kylen som jag kan äta efter träningen i morgon. Kanske ska jag pröva att äta den kyld.
Jag gillar att det i den här receptboken inte bara står en volym utan även ett viktmått på råvaror som kan vara svåra att mäta i volym.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar