måndag 29 mars 2010

Nr 12: Vardagswok med köttfärs och chili

Den här varianten på köttfärssås trodde jag att jag skulle gilla på grund av kryddorna den innehåller. Lite mer exotiskt. Jag hittade den på Tasteline.

Vardagswok med köttfärs och chili
4 portioner

500 gram köttfärs
4 dl purjolök, skivad
1-2 st vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
1 msk neutral olja
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 tsk ingefära
4 msk sweet chilisås
1 burk krossade tomater
garnering: vita sesamfrön

1. Skölj och skiva purjolöken. Hacka vitlöken.
2. Bryn färsen i oljan i en panna under omrörning tills den är smulig.
3. Låt purjolöken och vitlöken fräsa med.
4. Smaksätt med salt, peppar, ingefära och sweet chilisås. Rör ner tomatkrosset.
5. Låt såsen koka några minuter och späd ev. med lite vatten. Servera med kokta kinesiska nudlar eller vanlig spaghetti.

Tips! Strö gärna lite sesamfrön över.

Ungefärlig portionskostnad: Ca 17 kronor. Pastan ej inräknad, så säg drygt 20.

Ungefärlig tidsåtgång: 30 minuter.

Den här "woken" blev riktigt god. Kryddorna piffade verkligen till det och sesamoljan slog igenom. Jag körde med spaghetti istället för nudlar och utan sesamfrön, men det kändes exotiskt ändå. Den blev vacker att titta på också, vilket man faktiskt inte kan säga om all mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar