Paprikafisk
4 portioner
600 g torskfiléer eller annan vit fast fisk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl ajvar relish
2 msk persilja, hackad
1 dl ost, riven
2 msk persilja, hackad
1 dl ost, riven
1. Sätt ugnen på 225°. Dela fisken i portionsbitar och salta och peppra.
2. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Vispa ihop grädde och ajvar relish. Häll det över fisken. Strö över persilja och ost.
3. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
2. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Vispa ihop grädde och ajvar relish. Häll det över fisken. Strö över persilja och ost.
3. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Ungefärlig tidsåtgång: 30 min, varav 20 min i ugnen
Ungefärlig portionskostnad: 18 kr exkl potatatis, ris eller vad du nu vill äta till
Jag valde Hokifilé. Frysta förpackningar är uppenbarligen ofta på 400 g. Jag använde två paket och gjorde istället 6 portioner. Till det tog jag lite extra av övriga ingredienser.
Jag har aldrig prövat ajvar relish förut. Det fanns många olika smaker att välja på. Jag tog den som verkade vara standard med mild smak för att vara på säkra sidan. Ajvar relish är som en puré av paprika, olja och aubergine (samt lite kryddor). Jag tyckte smaken var god. Den passade bra med fisk. Nästa gång kanske jag prövar den starkare varianten, den med oliver i eller någon annan!
Det rekommenderades att servera rätten med ris. Det här med ris till fisk har jag aldrig förstått så jag valde potatismos istället. Det passade perfekt.
Receptet var verkligen supersnabbt och enkelt. Jag kommer frysa in de portionsbitar jag inte åt upp en och en. Jag tror att det kommer att fungera bra eftersom varje bit får lite sås att bli infryst i. Mat som går att frysa in är perfekt om man lagar till sig själv, behöver ha lunchlåda och ofta kommer hem sent på kvällarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar