torsdag 1 april 2010

Nr 13: Citronpasta med lax och wasabi

Det var påskpris på rökt lax, så jag köpte det en dag och letade pastasåsrecept. Många var med halvfabrikatsåser. Jag vill egentligen undvika dem, men den här gången hade jag lite tidsbrist och tog ett sådant recept ändå, men valde det för att man ändå tillsatte naturliga smaker. Från Arla.

Citronpasta med lax och wasabi
4 portioner

300 g pasta
150 g kallrökt lax (jag använde 200 g)
2 ½ dl Kelda sås Lovely Lemon
1 tsk rivet citronskal
1 ½ tsk wasabipasta
1 dl hackad dill

Koka pastan. Strimla laxen tunt. Värm såsen i en kastrull. Rör ner citronskal, wasabi och dill. Blanda sås och nykokt pasta. Strö över lax.

Ungefärlig portionskostnad: 25 kronor, eftersom jag delade på tre istället för fyra.

Ungefärlig tidsåtgång: Lika länge som det tog att koka pastan, ca en kvart.

Det här receptet, eller snarare såsen, var en besvikelse. Det blev ganska torrt. Dill var den smak som slog igenom. Laxen lade man på efteråt och rökigheten och sältan i den är ju god, men det är den ju av sig själv utan recept. Man skulle ha 150 g lax och jag hade 200 g, ändå tyckte jag det blev små portioner när jag delade på tre istället för fyra.

Slutsats - gör egen sås! Ner med halvfabrikaten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar