Frikadeller i tomatsås
4 portioner
300 g färs (lamm, nöt eller fläsk... eller i mitt fall vegetarisk då)
1 ägg (jag tog två för att få bullarna att hänga ihop, men inte hjälpte det)
1 vitlöksklyfta
timjan
salt
svartpeppar
Tomatsås:
2 vitlöksklyftor
o,5 dl olivolja
1 dl vitt vin
400 g krossade tomater (gillar bättre hela som jag krossar själv)
1 lagerblad
0,5 tsk timjan
salt
svartpeppar
strösocker
persilja1. Blanda alla ingredienser till frikadellerna och forma till lagom stora köttbullar.
2. Fräs vitlöken i olja några minuter utan att den tar färg. Häll i vin, krossade tomater, lagerblad och timjan. Koka ihop några minuter.
3. Lägg i köttbullarna och koka sakta under lock 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker. Avsluta med att vända ner persiljan. Servera med nykokt pasta.
Ungefärlig tidsåtgång: 30 min
Ungefärlig portionskostnad: 20 kr inkl pasta (vegetarisk färs är dyr!)
Frikadeller eller mos, god smak var det i alla fall! Nån som har ett bra tips på hur man kan göra "köttbullar"/frikadeller av vegetarisk färs? Tycker det är ett lika stort problem om man ska steka dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar