Lax är en av mina absoluta favoritfiskar trots att den känns lite vanlig nu för tiden. Den här rätten hittade jag på arla.se. Den verkade snabb, vilket passar bra när jag kommer hem sent efter träningen, men ändå vill äta riktig mat.
Fransk laxlåda
4 portioner
500 g lax, skinn- och benfri
1/2 tsk salt
2 äpplen
1-2 purjolökar
2,5 dl Kelda mellangrädde
2 tsk fransk senap
Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i ca 2x2 cm stora bitar. Krydda fisken med salt. Skiva purjolöken. Kärna ur och tärna äpplena. Lägg allt i en ugnssäker form. Blanda grädde och senap. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Bjud gärna kokt potatis till.
Ungefärlig tidsåtgång: 30 min (jepp, den var snabb!)
Ungefärligportionskostnad: 20 kr (lax på extrapris)
Fransk senap gillar jag inte så jag tog en annan sort som är ganska stark. Eftersom jag är känslig mot laktos så använde jag laktosfri matlagningsgrädde. Arla skriver ju självklart alltid med nån av sina egna produkter i recepten, men man kan ju alltid byta ut...
Underbart att det gick snabbt. Receptet var också väldigt lätt att komma ihåg. Smaken var riktigt god. Äppelsmaken var den som kändes tydligast och den passade bra till lax och senap. Jag åt den utan potatis, men med en bit pain riche till.
Det här receptet kommer jag att göra om fler gånger!
Den här ska jag prova.
SvaraRadera