Laxpaket med kokos
4 portioner
4 st laxfilé (500-600 g)
2 msk olja, att steka i
4 st vitlöksklyftor
1 bit ingefära, färsk
1 gul lök
chilifrukt, finhackad (efter smak)
1 dl passerade tomater
2 dl kokosmjölk
kokosflingor (eller kokoschips, finns i hälsokostbutiker)
salt och peppar
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Tina laxen om den är fryst. Lägg ut fyra stora ark aluminiumfolie.
3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet och finhacka. Riv ingefära och skiva löken tunt.
4. Lägg det i stekpannan tillsammans med lite chili och fräs på medelvärme tills löken är genomskinlig. Rör ner passerade tomater, kokosmjölk och kokosflingor. Blanda väl och låt småputtra en liten stund.
5. Lägg en laxfilé på varje folieark, häll över kokossåsen, salta och peppra och stäng till paketet väl.
6. Lägg paketen i en ugnsfast form och tillaga i ugn i ca 25 minuter.
7. Öppna paketet vid servering och toppa gärna med färsk koriander.
Ungefärlig portionskostnad: 18 kronor (ej ris inräknat)
Ungefärlig tidsåtgång: En dryg timme
Det blev jättegott! Mängderna på såsingredienserna var lite konstiga, men jag löste det så att jag gjorde dubbelt recept på såsen och frös in hälften att ha till en annan gång. Jag använde en röd chilifrukt (till 8 portioner alltså) och det var för lite. Jag skippade den färska koriandern och gjorde ris till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar