Bakad pasta med spenat och skinka
4 portioner
300 g pasta (penne)
1 paket fryst hel spenat (250 g)
200 g rökt skinka eller kalkon
4 st ägg
250 g kesella (10%)
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven lagrad ost
1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten och koka pastan.
2. Strimla skinkan. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar.
3. Rör ner skinka och spenat i äggsmeten.
4. Låt pastan rinna av ordentligt. Häll den i botten på en ugnssäker form.
5. Häll över äggsmeten och strö över osten.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Ungefärlig portionskostnad: 22 kronor
Ungefärlig tisdåtgång: 50 minuter
Jag använde 400 g spenat, av praktiska skäl, eftersom förpackningen var på det och grönsaker kan man inte få för mycket av. Jag tog kalkon istället för skinka.
Jag blev inte så imponerad av den här rätten. För det första ska man tänka på att verkligen bara koka pastan till al dente, för det andra trodde jag att äggstanningen skulle ha lite mer substans eller vad jag ska kalla det och för det tredje saknade jag någon mer krydda, sälta eller någonting med sting. Den funkade som lunchlåda, men ska jag göra makaronipudding någon mer gång så får jag leta rätt på ett annat recept.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar