Detta kommer från min favoritkokbok för tillfället, "Gott och grönt" från Allt om mat, som jag fick av syrran i julklapp.
Pastasallad med cashewnötter
2 portioner
250 g pasta, gärna penne
1/2 röd lök
4 champinjoner
1 msk olja
2 tomater, tärnade
1 dl gröna oliver
1 dl cashewnötter, gärna mer
Sås:
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk paprikapulver
2 msk chilisås
2 msk chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningen och låt den rinna av väl.
Skala och hacka rödlöken och skär champinjonerna i fyra delar. Fräs lök och svamp hastigt i olja i en rymlig stekpanna.
Rör ner pasta, tomattärningar, oliver och nötter i stekpannan med lök och svamp.
Rör ihop såsen och rör ner den också.
Ungefärlig tidsåtgång: 20 min
Ungefärlig portionskostnad: ingen aning, men inte särskilt dyrt
Visserligen stod det ju GÄRNA penne, men jag var lite sugen på att pröva risoni så jag körde på det. Oliver är jag bara halvförtjust i så den här gången hoppade jag över dem.
Rätten känns vardagsenkel. Tyckte att smaken blev lite klen så nästa gång blir det kanske oliver ändå och lite mer vitlök och chilisås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar